Skrytá krása kamenů

18. 5. 2024, 9:00 h
Dům přírody Moravského krasu / Skalní mlýn

Pořádá: Dům přírody Moravského krasu

Už jste si někdy vybrousili svůj kámen?
Celodenní workshop – broušení vápenců Moravského krasu včetně návštěvy lomu.

Vilémovický vápenec
Kameny v sobě skrývají mnohá tajemství a příběhy o naší Zemi. Kámen sice nemluví, ale příběhy jsou v něm zapsané. Autorem těchto uměleckých děl je zdejší příroda, která vetkala do kamenů příběhy staré stovky milionů let.

Pojďme spolu odhalit příběh vápence z Moravského krasu. Vytvoříme si unikátní exponát z kamene, který si každý sám pod odborným vedením najde, po rozříznutí naleští a odnese domů.

Sraz – na dohodnuté lokalitě, kde si každý najde pod odborným vedenám geologa Ing. Jiřího Šafaříka CSc., svůj kámen (vápenec). Následně se přesuneme do Domu přírody Moravského krasu, kde si vápenec zpracujeme do podoby sbírkového kamene. Navštívíme interaktivní expozici, kde se dozvíme, jak vápence, jeskyně i další krasové jevy vznikaly.

Na program je NUTNÁ REZERVACE preš WEBOVÝ FORMULÁŘ na stránkách Domu přírody Moravského krasu!

Během rezervace budete informování o konkrétním průběhu programu.

Cena programu obsahuje: odborné vedení, pomůcky a materiál na zpracování kamene, vstup do expozice Domu přírody, vlastní zpracovaný vzorek vápence s podstavečkem a informací o něm.

Dospělý: 500 Kč
Dítě, senior, student: 400 Kč

Dopravu si v rámci programu účastníci zajišťují sami. Přibližný počet účastníků ve skupině je 18 osob. Upozornění – parkoviště u Domu přírody jsou zpoplatněny jinou spoleností, který vybírá 100 kč za osobní auto.

Označení akce:
akce pro děti, akce pro dospělé, akce pro rodinu, akce pro seniory
Soubory k akci:
ev_10386_skryta-krasa-kamenu.jpeg
Pořadatel:
Dům přírody Moravského krasu

https://www.dumprirody.cz/moravsky-kras/